Lanzaroten linnut


Lanzarote on pohjoisin Kanariasaarten isoimmista saarista. Saari on täynnä purkautuneiden tulivuorien jäännöksiä. Timanfayan kansallispuistossa on edelleen tuliperäistä toimintaa.

Cesar Manrique on vaikuttanut merkittävästi saaren arkkitehtuuriin pitäen rantojen rakentamisen maltillisena.

DSC02420_Arrechife_Lanzarote_Saarella on yksi ainoa tornihotelli pääkaupunki Arrecifessa.

Katso myös: Azorit, Fuerteventura, Lanzarote 2, Teneriffa, Gran Canaria

Tukikohtamme oli Puerto del Carmenissa, joka on vanha kalastajakylä. Nykyään se on kuitenkin kehittynyt melkoiseksi turistirysäksi.

Jotain tekemistä piti pariksi viikoksi kehittää, kun ei jaksa rannalla maata. Joten autovuokraamoon mars, halpa vuokra-auto alle ja lintuja kuvailemaan. Tiestön kunto on hyvä, mutta pikkuautolla asfaltilta poistuminen tehty vaikeaksi, koska auton pohja otti usein kiinni asfaltin reunaan.

DSC02406_Maisema_Castillo_San_Cabriel_Arrechife__Saaren eteläpuolella paras lintukuvauspaikka oli Arrecife ja siellä Castillo San Gabrielin ympäristö.

IMG_7043_Pulmusirri_Karikukko_Arrecife_Lanzarote_EspanjaCastillo San Gabrielin ympäristössä oli runsaasti vesilintuja: silkkihaikara, pikkukuovi, kuvan karikukko, kuvan pulmussirri, tundrakurmitsa ja tylli.

IMG_9319_Etelanharmaalokki_Playa_Blanca_Lanzarote_EspanjaSaaren luoteisnurkasta läytyy majakka Faro Pechiguera. Täältä löytyi vain etelänharmaalokkeja.

IMG_8740_Salinas_de_Janubio_Lanzarote_Saaren länsipuolen ylivoimaisesti paras paikka oli Salinas de Janubio:n suola-altaat.

Salinas de Janubio:n suola-altailla kuvasin mm: kuvan arabihaukka, tuulihaukka, ruostesorsa, pitkäjalka, metsäviklo, punajalkaviklo, rantasipi, korppi, karikukko, tylli, tavi, lapasorsa, valkoviklo. Hieno ja haastava kuvattava oli, kun arabihaukka teki jyrkän rinteen takaa syöksyn lentävän pitkäjalan kimppuun. Saalistus kuitenkin epäonnistui jääden höyhenten pöllyttämiseen.

IMG_7554_Tuulihaukka_La_Isleta_La_Santa_Lanzarote_Saaren pohjoisosa oli yllättäen melko linturikasta aluetta. La Santa mm: Harmaahaikara, silkkihaikara ja kuvan tuulihaukka. Club la Santa on urheilijoiden suosima harjoittelupaikka.

121206_IMG_8088_Surffaus_Caleta_de_Famara_Lanzarote_matkaCaleta de Famara on surffareiden suosikkipaikka. Surffarit kerääntyivät tänne iltaisin nauttimaan leppoisista mainingeista.

IMG_7934_Silkkihaikara_Caleta_de_Famara_Lanzarote_Caleta de Famara mm: isolepinkäinen, kuvan silkkihaikara, pikkukuovi , merihanhi.

IMG_8326_Mirador_del_Rio_La_Graciosa_LanzarotePohjoisessa kannattaa käydä myös Mirador del Rio näköalapaikalla. Sieltä on upeat näkymät mm. La Graciosan saarelle. Orzolasta pääsee laivalla ko. saarella vierailemaan. Täältä löytyi kanariankirvisiä ja tuulihaukka.

DSC02431_Tuija_Orzola_Lanzarote_Orzolassa saaren pohjoiskärjessä löytyi hyviä kalaruokapaikkoja. Lintuja mm: Silkkihaikara, tuulihaukka.

IMG_8488_Kanariankirvinen_Mirador_del_Haria_LanzaroteHariasta löytyi hyviä ruokapaikkoja ja sen eteläpuolella olevalta Mirador del Haria:n näköalapaikalta löytyi tuulihaukkoja ja kuvan kanariankirvisiä.

Pena del Silbo oli mielenkiintoista haukka-aluetta. Sieltä löytyi mm: tuulihaukka, niittysuohaukka, kalliopyy, kanariankirvinen, korppi.
IMG_7718_Paksujalka_Teguise_Lanzarote_Teguisen länsipuolen laavahiekkapelloilta löytyi mm: kuvan paksujalka ja lehmähaikara.

IMG_8177_Lehmahaikara_San_Bartolome_Lanzarote_EspanjaKuvan lehmähaikaroita löytyi lisäksi Costa Teguise Golf:n eteläpuolelta ja Playa Quemada:n tien varresta. Isolepinkäisiä ja tuulihaukkoja istuskeli langoilla siellä sun täällä.

Guatizasta löytyi harmaahaikara ja tuulihaukka.

IMG_7661_LanzaroteTimanfayan alue oli karuudestaan ja kauneudestaan huolimatta täysin tyhjä linnuista.

IMG_9213_El_Golfo_LanzaroteTimanfayan upeiden maisemien jälkeen voi käydä illallisella länsirannikon El Golfossa ihailemassa länteen laskevaa kauniisti punertavaa aurinkoa. Jos ei satu olemaan pilvistä, kuten tässä kuvassa. Paikasta löytyy useita ravintoloita aivan meren rannasta.

 

Yaizan liikenneympyrästä saisivat monet kaupungit ottaa mallia.

Kartassa lintukuvauspaikamme.

 

Katso myös: 2016 Lanzaroten linnut

Lue myös nämä

  1. 31.05.2012

    Teerisuolla

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Linssin takana