Itä-Suomen linturetki Itä-Suomen linturetki
lokakuu 10, 2021  •  2021 ARTIKKELIT
Itä-Suomen linturetki
Lue lisää
Räkättirastaan pesintä kotipihassa Räkättirastaan pesintä kotipihassa
heinäkuu 07, 2021  •  2021 ARTIKKELIT / Tyhja
Räkättirastaan pesintä kotipihassa
Lue lisää
Länsirannikon lintuja Länsirannikon lintuja
kesäkuu 06, 2021  •  2021 ARTIKKELIT
Länsirannikon lintuja
Lue lisää
Lintujen rekiretki Joulumaahan Lintujen rekiretki Joulumaahan
joulukuu 12, 2020  •  2020 ARTIKKELIT
Lintujen rekiretki Joulumaahan
Lue lisää
Länsi- ja etelärannikon lintuja Länsi- ja etelärannikon lintuja
lokakuu 10, 2020  •  2020 ARTIKKELIT
Länsi- ja etelärannikon lintuja
Lue lisää

Linssin takana

Olen sporttinen valokuvaaja Kangasalta. Valokuvausharrastuksenani kuvaan enimmäkseen lintuja. Välillä myös maisemia ja muita eläimiä.

Aloitin kuvaamisen aikoinaan lapsieni ja luonnon kuvaamisesta filmille. Ensimmäisen järjestelmäkamerani ostin v. 1978 auton myynnistä saaduilla rahoilla. Digitaalisen järjestelmäkameran mahdollisuudet alkoivat kiehtomaan v. 2010, jolloin innostuin vaativasta lintukuvauksesta.

Konstruktioinsinöörin taustan omaavana olen hyvin tekninen kuvaaja ja käytän kameran ominaisuudet monipuolisesti hyväkseni. Nykykamerat vaativat hyvin paljon teknistä osaamista kameran asetuksissa. Lintukuvauksessa kiehtoo kuvauksen haastavuus ja tilanteiden nopea vaihtuminen.

Valokuvaus on erittäin rentouttavaa ja tässä irtoaa välillä täysin muusta maailmasta. Vaimoni on usein mukanani kuvausreissuilla, joten tämä on myös sopiva yhteinen harrastus. Kaksi silmäparia näkee aina enemmän kuin yksi.

Suurimmaksi osaksi kuvaan Suomessa, mutta lomareissut ovat jo pitkään olleet myös lintukuvausreissuja.

Kesällä, kun lintujen pesimäaikaan on hiljaisempaa, niin on aikaa moottoripyöräilylle, nuoruuteni lempiharrastukselle. Teen myös muutamia retkiä Pirkanmaan kauniilla järvillä kesäisin vesijetillä poikieni kanssa.

Talvella on aikaa moottorikelkkailla mm. Lapissa. Moottorikelkalla pääsen helposti liikkumaan laajoja alueita Lapin erämaaluonnossa monipuolista reitistöä pitkin.

Linssin takana