Gran Canaria linnut 3 Gran Canaria linnut 3
maaliskuu 03, 2024  •  2023 ARTIKKELIT
Gran Canaria linnut 3
Lue lisää
Vehoniemen laavu retkeily Vehoniemen laavu retkeily
lokakuu 10, 2023  •  2023 ARTIKKELIT
Vehoniemen laavu retkeily
Lue lisää
Iso Vuorijärvi retkeily Iso Vuorijärvi retkeily
kesäkuu 06, 2023  •  2023 ARTIKKELIT
Iso Vuorijärvi retkeily
Lue lisää
Eräpyhä retkeily Eräpyhä retkeily
toukokuu 05, 2023  •  2023 ARTIKKELIT
Eräpyhä retkeily
Lue lisää
Gran Canaria linnut 2 Gran Canaria linnut 2
huhtikuu 04, 2023  •  2022 ARTIKKELIT
Gran Canaria linnut 2
Lue lisää

Linssin takana

Olen sporttinen valokuvaaja Kangasalta. Valokuvausharrastuksenani kuvaan enimmäkseen lintuja. Välillä myös maisemia ja muita eläimiä.

Aloitin kuvaamisen aikoinaan lapsieni ja luonnon kuvaamisesta filmille. Ensimmäisen järjestelmäkamerani ostin v. 1978 auton myynnistä saaduilla rahoilla. Digitaalisen järjestelmäkameran mahdollisuudet alkoivat kiehtomaan v. 2010, jolloin innostuin vaativasta lintukuvauksesta.

Konstruktioinsinöörin taustan omaavana olen hyvin tekninen kuvaaja ja käytän kameran ominaisuudet monipuolisesti hyväkseni. Nykykamerat vaativat hyvin paljon teknistä osaamista kameran asetuksissa. Lintukuvauksessa kiehtoo kuvauksen haastavuus ja tilanteiden nopea vaihtuminen.

Valokuvaus on erittäin rentouttavaa ja tässä irtoaa välillä täysin muusta maailmasta. Vaimoni on usein mukanani kuvausreissuilla, joten tämä on myös sopiva yhteinen harrastus. Kaksi silmäparia näkee aina enemmän kuin yksi.

Suurimmaksi osaksi kuvaan Suomessa, mutta lomareissut ovat jo pitkään olleet myös lintukuvausreissuja.

Kesällä, kun lintujen pesimäaikaan on hiljaisempaa, niin on aikaa moottoripyöräilylle, nuoruuteni lempiharrastukselle. Teen myös muutamia retkiä Pirkanmaan kauniilla järvillä kesäisin vesijetillä poikieni kanssa.

Talvella on aikaa moottorikelkkailla mm. Lapissa. Moottorikelkalla pääsen helposti liikkumaan laajoja alueita Lapin erämaaluonnossa monipuolista reitistöä pitkin.

Linssin takana