Vehoniemen laavu retkeily

Vehoniemen laavu sijaitsee luonnonkauniilla Vehoniemenharjulla Kangasalla Längelmäveden ja Roineen välissä.

Parkki 61.394499, 24.180932

Lokakuussa 2023 teimme pikku retken Vehoniemen laavulle. Ajoimme Vanhaa Pälkäneentietä. Parkkeerasimme auton harjulle vievän soratien alapäähän. Tiellä oli sallittu ajaa vain työmaan autoille. Jotkut olivat kuitenkin ajaneet harjun päällä sijaitsevalle puomille saakka. Vesi oli syövyttänyt syviä uria tielle, joten normi henkilöautolla eteneminen olisikin saattanut olla haastavaa.

Puomille asti tie olikin jyrkkää ylämäkeä. Sen jälkeen laskeuduttiin alamäkeä soramontuille. 1,4 km kävelyn jälkeen saavuimme laavulle, joka sijaitsi entisen soramontun pohjalla, joka oli jo tyhjäksi kaluttu.

Laavu 61.391014, 24.197639

Paikalla sijaitsi hieno laavu, joka tosin oli jo osittain spreijaamalla sutattu.

Puita oli riittävästi puuvajassa ja raudoitusverkon sisällä. Vajan seinään oli pultattu seinäkirves, joka kuitenkin oli valitettavasti käytössä katkennut vääntövarresta. Kivipaasin päällä oli myös hieno halkoma-alasin. Paikalla ei ollut kuitenkaan mitään välinettä millä lyödä puu halki halkoma-alasinta vasten. Pitäisi olla esim. moskula kettingillä kiveen kiinnitettynä.

Penkkejä ja pöytiä oli riittävästi ja hyvä nuotiopaikka, joten isompikin seurue mahtuu grillailemaan ja chillailemaan.

Ainoa miinus oli, että sijainti vanhan soramontun pohjalla ei ollut hieno. Vehoniemen harjulta löytyisi paljon hienompia paikkoja, mutta ilmeisesti laavun rakentaminen ei ollut muualle mahdollista.

Edestakaista matkaa kertyi 2,6 km gps:n mukaan. Korkeuseroista johtuen tuostakin mukavan pikkulenkin lenkin saa. Laavulle pääsee myös polkuja pitkin useampaakin reittiä.

Närhiä nähtiin ja kuultiin useita.

Lintuja matkanvarrelle sattui: hiirihaukka, käpytikka, närhi, talitiainen.

Mikä alussa oli jyrkkää ylämäkeä se lopussa muuttui iloiseksi alamäeksi.

Lue myös nämä

  1. 22.05.2023

    Eräpyhä retkeily

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Linssin takana