Teerisuolla

Pitkin kevättä pyöri mielessä, että pitäisi päästä teeren soidinta kuvaamaan. Kuvauspaikat olivat vähän hakusessa, joten yritin Tiirasta tutkia paikkoja. Siellä salataan ko. paikat, ilmeisesti metsästäjien ja muun häirinnän takia. No eipä muuta kuin itse maastoa tutkimaan. Siipien jäljistä päätellen muutamia soidinpaikkoja lumisena aikana löysinkin, mutta olivat sen verran kaukana, etten saanut aikaiseksi aamuyöstä lähteä paikalle. Mukanani kulki myös lahjaksi saatu täytettävä teerenhoukutin ja teeripilli.

Katso myös: Teerisuolla, Teerisuolla yöpymässä, Teeren soitimella, Teerisuolla kevättä

Ensimmäinen kohtaaminen oli, kun olin kaakkuria kuvaamassa iltasella lähellä auringonlaskua:

Taas meni kaakkurin kuvailussa tunti hiljaiseloa, kunnes sivusta alkoi kuulua pulputusta ja kähisevää ääntä. Hetken raksutti, että mikä tuo ääni on, kunnes tajusin, että teerethän siellä soitimella mekastavat. Yritin tähyillä äänen suuntaan, mutta mitään ei näkynyt. Kunnes koiras pölähti lentoon. Sain vaikeaa konstraktikasta metsän reunaa vasten muutaman lentokuvan käyttäen af asetuksena laajennettua keskipistettä.

Koiras teeri lensi lammen vastapuolella olevaan korkean männyn latvaan ja jökötti siinä ilta-auringossa loppuillan. Pönökuvia sai mielin määrin, mutta toivottoman kaukaa 400 milliselle, kuten aina.

Toinen kohtaaminen oli, kun taas tulin lammelta kaakkuria kuvaamasta, niin huomasin suon laidassa puissa yhteensä kahdeksan koiras teertä kahdessa eri puussa. Otin hämärtyvän illan viimeisissä valoissa niistä taivasta vasten muutamia pönökuvia.

Päätin, että aamulla ennen auringonlaskua hiivin paikalle piilokojuteltan kanssa, koska todennäköisesti ne ovat soitimella viereisellä suolla. Koko yön satoi kumminkin kaatamalla, joten jäi sekin kuvauskeikka haaveeksi.

Kun seuraavan kerran iltasella kävin paikan tarkistamassa, niin eipä enää teeriä puissa näkynytkään. Päättelin, että ei sinne sitten aamuyöstä kannata hiiviskelläkkään. No… ensi keväänä sitten yritetään uudestaan.

Olen ikäväkseni huomannut, että jotkut jättävät vanhoja repaleisia piilokoju kyhäelmiä soille ja lampien rannoille. Eivät ne ainakaan luontoa kaunista siellä. Soisi jokaisen vievän kaikki pois mitä sinne kuskataan.

Lue myös nämä

  1. 21.01.2013

    Lanzaroten linnut

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Linssin takana