Harjalintu

Harvinaisempi Harjalintu piipahti Tampereella lokakuun lopussa. Lintu oli nähty ensin lokakuun alkupuolella Kaukajärven Uimastadionilla, minne en kerennyt sitä kuvaamaan. Lokakuun loppupuolella se sitten vietti viikonloppua Hervannassa.

Sumuisena sunnuntaina lähdin toivorikkaana sitä kuvaamaan. Putkeksi valitsin EF 70-200mm f/2.8L IS II USM objektiivin, sen valovoiman takia, koska oli sumuista ja valoa niukasti. Tarkastin vielä Tiirasta lähtiessäni viimeiset tiedot. Onneksi, koska lintu oli vaihtanut iltapäiväksi paikkaa. Osuin laakista oikeaan paikkaan. Muutama kuvaaja ja bongari oli paikalla. Lintu päästi yllättävän lähelle ottamaan kuvia ja f 2.8:lla sai valonkin riittämään lähietäisyydeltä. Lintu nokki ahkerasti maasta matoja yms. pitkällä nokallaan ajotien vieressä olevalta nurmikolta., eikä välittänyt ympärillään häärivistä ihmisistä. Puoli ”lippaallista” kerkesin laukoa eri kuvakulmista. Olisi kyllä koko korttikin vedetty täyteen, ellei joku pokkarikuvaaja olisi ängennyt itseään metrin päähän linnusta. Lintu lähtikin lentoon ja melkein törmäsi ikkunaan, kunnes muutti suuntaansa jä hävisi betoniviidakkoon. Sen koommin sitä ei ilmeisesti Hervannassa nähty.

Pikkuisen jäi harmittamaan, kun en saanut siitä kuvaa harja levitettynä, minkä lintu usein tekee tullessaan lennosta ja asettuessaan paikalleen.

Lue myös nämä

 1. 23.08.2011

  Kurkien syysmuutto

Kommentit

 1. Tuija (A) 2011.11.02 8:12am

  Kuvaajalle lämmin kiitos tutustuttamisesta Suomen lintumaailmaan mahtavien kuvien muodossa ja kiitos myös sujuvasanaisista blogeista!

 2. Titta 2011.11.23 12:18am

  Kertakaikkiaan hieno lintu ja tarkka kuva, jossa värit erottuvat hienosti.

 3. Tami 2011.12.19 12:51pm

  Haha perhanan mopopojat (pokkarikaveri) tuli pilaan!
  Hieno lintu!

 4. Titta 2011.12.23 8:08pm

  Hyvännäköiset sivut, joita on päivitetty entistä selkeämmiksi! Hyvää joulua niin Blogin kirjoittajalle kuin lukijoillekin!

Linssin takana