Perinteinen joulureissumme suuntautui Gran Canarialle v. 2022 joulukuussa kahdeksi viikoksi. Korona aiheutti lähes kolmen vuoden reissutauon, joten oli jo aikakin lähteä kaamoksen keskeltä virkistäytymään etelän lämpöön ja valoon.
Tampereen kotikentältä oli mukava lähteä ja palata ilman massiivisia ruuhkia ja odotteluita. Kaikki toimi sutjakasti ja nopeasti. Virkailijat olivat ystävällisiä, vailla ruuhkasuomen stressiä ja kiirettä. Taas oli kikkailtava painavan kameravarustuksen kanssa, koska Jet Time koneeseen sai ottaa vain 5 kg käsimatkatavaraa. Jet Time kone vaati aamulla pakkasyön jälkeen apukäynnistyskaapelit, että kone saatiin käyntiin.
Katso myös: Cran Canaria 1 ja Cran Canaria 3
Maspalomas Koala Garden
Majapaikkamme oli Maspalomas:n viihtyisä Koala Garden apartementos. Vaikka ympärillä oli vilkkaita teitä, niin yöt olivat hiljaisia ja rauhallisia. Remuporukat majoittautuvat onneksi muualla.
Ympäristössä oli viihtyisiä puistoja, missä linnut sirkuttivat kutsuvasti. Lähes jokailtainen kävelylenkki suuntautuikin näihin lähipuistoihin.
Heti ensimmäisen illan hämärässä kävin nappaamassa ensimmäisen eliksen, joka oli vahanokka. Vahanokkapariskunta oli parina iltana viereisessä Parque V Centenario liikenneympyräpuistossa. Liikenneympyrän halkaisija oli peräti n. 160 m.
Majapaikkamme vieressä jalkapallokenttien takana oli hieno puisto, Parque del Sur, minkä löysimme vasta viimeisenä päivänä. Puistosta löytyi myskisorsia ja taivaalla madeirankiitäjä.
Koala Gardenin ympäristössä kuvasin ja havainnoimme lintulajeja: afrikansinitiainen, etelänharmaalokki, harmaahaikara, kalliokyyhky, kanarianhemppo, kanariantiltaltti, kauluskaija, madeirankiitäjä, munkkiaratti, mustarastas, myskisorsa, samettipääkerttu, turkinkyyhky, tuulihaukka, vahanokka.
Maspalomas La Charca
La Charca on lintulajistoltaan ja määrältään mielestämme saaren paras lintukuvauspaikka. Kävimme 3 kertaa aamukuvauksella ja kerran illalla. Lähdimme jo pimeällä aamukuvaukseen ollaksemme hiukan ennen auringonnousua paikalla. Ajoimme n. 3 km Parking Maspalomas parkkitaloon. Mitä kannattaakin suosilla käyttää, koska vapaat paikat ovat kortilla ja poliisi sakottaa herkästi kuulemma.
Parkkitalosta kävelimme n. 600 m pienen metsikön halki La Charcan altaalle. Metsikön läpi kävellessämme meillä oli pimeällä otsalamppu. Huh, mitä ihmettä tuolla puskissa kuhisee! Siellä oli majoittautuneena puskiin porukkaa, kuten Naked and afraid ohjelmassa.
Altaalla oli jo täysi kuhina päällä, vaikka saavuimme paikalle ennen auringonnousua. Jalusta paikalleen ja DXII kera 600 f4 putken pääsi hyvin alkuun hämärässä. Valon lisääntyessä laitoin 1,4x jatkeen lisäksi.
Pari tuntia oli aamulla hyvää kuvausaikaa sivu- ja vastavaloon. Lenkkeilijät olivat myös heti aikaisin liikkeellä. Turistibussit toivat jatkuvasti lisää porukkaa, jotka jatkoivat matkaa Inglesin dyyneille yms.
Kuvan mustapyrstökuiri ruokaili ahkerasti altaalla ja oli aina paikalla, kun kävimme siellä. Suomessa ei kovin yleinen ja wikipedian mukaan maailmanlaajuisestikin silmälläpidettävä. Sen ”serkku” punakuiri on mestarilentäjä, joka teki huikean lintujen muuttolentoennätyksen.
Iltakuvaus onnistui myötävaloon. Merkillepantavaa oli, että täällä ei ollut läheskään niin paljon lämpöväreilyä, kuin keväisessä Suomessa. Maa ja vesi on yön jälkeen niin lämmintä, että suurta lämpötilaeroa ei synny.
Haukat, tuuli- ja muuttohaukka, tulivat paikalle vasta kun nousevia ilmavirtauksia oli tarpeeksi. Muuttohaukasta en saanut kuvaa, koska se lensi käyttämäni pitkälle putkelle liian läheltä matalalla ja kovaa vauhtia.
Reissun toinen elis pronssi-iibis löytyi täältä. Lajisto pysyikin melko samana joka käynnillämme, kuitenkin pienin muutoksin.
La Charcassa kuvasin ja havainnoimme lintulajeja: etelänharmaalokki, harmaahaikara, kalliokyyhky, kanarianhemppo, kanariantiltaltti, kapustahaikara, kauluskaija, kuovisirri, lapasorsa, lehmähaikara, liejukana, munkkiaratti, mustapyrstökuiri, mustarastas, muuttohaukka, pikkukuovi, pikkutylli, pitkäjalka, pronssi-iibis, punajalkaviklo, ruskohaikara, ruostesorsa, selkälokki, silkkihaikara, turkinkyyhky, tuulihaukka, tylli, valkoviklo.
GC-600
Lähdimme vuorille hakemaan meille uutta lintua. Ennakkotieto oli että GC-600 tien varrella olisi pieni populaatio. Herätys viiden jälkeen. Nopea aamupala, eväät mukaan ja matkaan. Pimeällä oli mukava ajaa, kun kapeilla ja mutkaisilla vuoristoteillä näkee vastaantulijat valoista. Sitä vastoin paikallisia kävelijöitä ja pyöräilijöitä ei nää, koska kukaan ei käytä heijastimia.
Aikaisin lähtemällä kohtaa maagisen hetken, kun aurinko pilkahtaa jostain vuorten välistä. GC-600 tie sijoittuu korkeudelle 1320 m – 1720 m, mikä on ko linnulle sopiva korkeus.
Ohitimme kuuluisan Roque Nublon. Ketään muita ei ollut vielä nähtävyyspaikalla, kuin kioskiauto. Vähän myöhemmin täällä on armoton ruuhka ja kaikki paikat täynnä autoja.
Emme päässeet edes oletetulle linnun esiintymispaikalle, kun jo näimme tien viereisessä puussa pikkulintuja. Pysäytin auton tien reunaan ja aloin kuvaamaan. Se oli siinä sanoin vaimolle, niin luulin. Vielä hiukan hämärässä luulin kuvaavani kanarianpeippoa, mutta jälkeenpäin kotona tutkiessani kuvaa isolta näytöltä huomasin niiden kahden linnun olevan saarella esiintyvä tavallinen peippo ( fringilla coelebs africana).
Onneksi jatkoin kuvaamista, koska myöhemmin tuli paikalle myös tavoittelemamme endeeminen kanarianpeippo ( fringilla polatzeki ), joka oli reissun kolmas elis. Jatkoin tunnin verran kuvaamista ja sainkin paljon kuvia. Lintu oli varjoissa ja taustalla kirkas taivas, joten suurimmaksi osaksi kuvat olivat vastavalokuvia.
Olipa hyvä, että löysimme tämän paikan, koska ennakkotiedon paikoista emme lintua enää löytäneetkään. Niistä löytyi afrikansinitiaisia, kanarianhemppoja ja kanariantiltaltteja.
v. 2016 kanarianpeippo jaettiin Gran Canarian Fringilla polatzekiin ja Teneriffan Fringilla teydeaan, koska linnut olivat kumminkin niin erilaisia. Tätähän tapahtuu jatkuvasti, että lajeja splitataan. Gran Canarian Fringilla polatzek on yksi uhanalaisimpia lajeja. Tällä saarella se esiintyy kahdella pienellä alueella. Yksi metsäpalo saattaa tuhota koko lajin.
Kävimme tässä paikassa myös toisen kerran ja kanarianpeippo oli taas samoilla paikoilla. Nyt sain hiukan erilaisia kuvia, osin parempiakin, kuin viimeksi.
Tältä paikalta kuvasin ja havainnoimme: kanariantiltaltti, kanarianpeippo ( fringilla polatzek ), käpytikka, peippo, punapyy.
Tietä eteenpäin leirintäalueiden kohdalla kuvasin ja havainnoimme: afrikansinitiainen, kanarianhemppo, kanariantiltaltti, käpytikka.
Tämän tien varrelta löytyi vielä tosi hyvä ja idyllinen ruokapaikka, Restaurante Grill La Cumbre, missä liharuoka ym. grillattiin sisällä ison avotakan grillillä. Kävimmekin täällä syömässä eri reissuilla kolme kertaa. Ravintolan ympäristöstä kuvasin hiirihaukan, korppeja, käpytikan.
Pajonales
Kävimme tällä saarella myös v. 2014. Yritin silloinkin tätä lintua kuvata, mutta koska meillä oli kuvattuna jo Teidellä kanarianpeippo, niin luovutimme, kun ei yhdellä reissulla löytynyt. Silloin nämä nykyään kaksi eri saarten ( Gran Canaria ja Teneriffa ) kanarianpeippoa oli samaa lajia, niin en katsonut tarpeelliseksi tehdä montaa reissua tämän perässä.
Halusin kuitenkin nyt käydä katsomassa, että olisiko siellä toisessa paikassa, mistä v. 2014 sitä haettiin, nyt sitä kanarianpeippoa. Päivä oli jo pitkällä, joten aika ei ollut enää otollinen. Ajoimme siis GC-661 tielle ja siitä edelleen Pajonales:n alueelle El Juncal:n ohi.
GC-661 tien jälkeen tie oli koko ajan huononevaa soratietä. Meillä oli allamme opel crossland, missä hiukan korkeampi 17,5 cm:n maavara. Jyrkemmissä ylämäissä etuvetoinen automme suti soralla, joten ylämäet piti ajaa vauhdilla huonosta tiestä huolimatta.
Kanarianpeippoa ei taaskaan Pajonales:n alueelta löytynyt. Tapani mukaan minun piti tietysti ajaa koko soratie läpi GC-605 tielle asti. Korkeus vaihteli 1300 – 950 m välillä. En suosittele! Henkilöautolla tätä ei läpi pääsisikään maavarasta johtuen. Paha soratieosuus oli 7 km pitkä. Hirvitti, että jos tie on toisesta päästä puomilla suljettu, niin olisi pitänyt palata samoja jälkiä koko reitti takaisin. Mutta onneksi ei ollut.
Tällä tieosuudella iltapäivällä näimme ja kuulimme vain kanariantiltaltin ja käpytikan.
Roque Nublo
”Roque Nublo on vulkaaninen kivi Gran Canarialla. Se on 67 metriä korkea ja sen huippu on 1 813 metriä merenpinnan yläpuolella. Roque Nublo on Gran Canarian saaren kolmanneksi korkein 1 956 metrin Morro de la Agujereadan ja 1 949 metrin Pico de las Nievesin jälkeen.” Wikipedia (englanti)
Tämän nähtävyyden, joka on pystyssä oleva iso lohkare, ohi ajoimme useamman kerran. Emme poikenneet, kun aiemmin tuolla jo olemme käyneet. Aikaisen kulkijan autolle löytyy vielä parkkipaikka. Mutta jo ennen puoltapäivää tienvarsi oli täynnä autoja sikinsokin poikittain tien reunassa, ettei ohi meinaa päästä. Ihmeen suosittu paikka on. Tien varresta on vajaan kilometrin kävely, jos meinaa kivellä asti käydä. Kahvia ja evästäkin saa parkkipaikan kioskiautosta.
Pico de las Nieves
Vuorilla kun kierreltiin useamman kerran, ainakin viisi kertaa, niin pitihän nämä perusnähtävyydetkin käydä taas tarkistamassa. Upeat maisemat ja paljon porukkaa näissä mirador paikoissa. Myös täältä saa kahvia ja evästä kioskiautosta Pico de los Pozos viewpoint parkkipaikalta.
Maisemien lisäksi näimme ja kuvasimme: kanariantiltaltti, kanarianhemppo, korppi.
Cruz de Tejeda
Jos on vuorilla ajelemassa, ja Restaurante Grill La Cumbre:ssa on jo käyty, niin voi ajaa kuvan lenkin ja käydä Cruz de Tejeda:ssa syömässä. Näytti olevan useita ruokapaikkoja. Me emme tuolla poikenneet syömässä. Samettipääkerttuja näimme GC-150 tien ( 27.99533, -15.59455 ) viereisissä pusikoissa.
Artenara
Artenara oli kaunis paikka, korkeimmalla sijaitseva kylä Gran Canarialla. Ruokapaikkoja ja kahviloita löytyy. Olisi pitänyt enemmänkin tutkia tätä paikkaa. Ehkä ensi kerralla sitten enemmän.
Aldea
Teimme yhden reissun Aldeaan kuten v. 2014. Ajoimme taas pimeällä GC-200 tietä, kun huomasin härdelliä mutkaisella tiellä. Pari autoa tukki kapean tien hätävilkut päällä. Väistivät ja ajoin ohitse. Syykin selvisi. Henkilöauto oli osunut johonkin ja ilmeisesti tehnyt vaakapiruetteja tiellä. Etupyörä oli ripustuksineen irti ja turvatyynyt lauenneet. En pysähtynyt tietä tukkimaan, koska pari autoa oli jo pysähtyneenä. Ilmeisesti ambulanssi käynyt jo paikalla.
Saavuimme tutulle Playa de Aldean rannalle. Auton sai hyvin parkkiin.
Oli vielä hämärää, koska nouseva aurinko oli korkean vuoren takana piilossa. Aldea olisikin parempi ilta-auringon valossa kuvattavaksi. Emme oikaisseet metsikön läpi rannalle, koska viimeksi siellä oli liejua ja mutaa. Kävelimme karkeata mukulakivirantaa Charco de La Aldean altaalle. Lintuja ei altaalla ollut ja sitten viime näkemän oli kaivuri aukaissut altaalta väylän mereen.
Metsikön reunassa pääsimme kuvaamaan innokasta kanariantiltalttia ja samettipääkerttuja, kuten viime reissullakin. Lisäksi näimme harmaalokkeja.
Nuorin poikani tunnisti tämän kukan: nukkahulluruoho, datura innoxia.
Rannan vieressä oli pari asumusta. Ihmiset kun heräilivät, niin päästivät koiransa ulkoilemaan. Ensin tuli pari söpöä chihuahuaa räksyttämään ja sitten haistelemaan. Sitten ilmeisesti samasta talosta tuli seuraavaksi pienen hevosen kokoinen talonvahti. Tuli kohti ja haukkui senverran jykevällä äänellä, että siirryimme autoon. Mies pihasta kyllä kutsui koiraansa, mutta tämä ei totellut. Ihmetyttää, että yleiselle rannalle päästetään jykevä talonvahti ihmisiä häätämään?
Kävimme myös viereisessä Puerto de la Aldeassa katselemassa. Söimme Canaria tyylisen lounaan Bar El Charco:ssa. Ryppyperunat soosilla ja katkarapuja valkosipulien kera öljyssä paistettuna.
Viereisissä puissa lenteli kanarianhemppoja ja kanariatiltaltteja. Satamassa lenteli etelänharmaalokkeja.
Lähtiessä kuvasin paria ruostesorsaa viereiseltä mereen laskevalta joelta, missä sattui olemaan jopa vettäkin.
Takaisinpäin ajelimme GC-210 tietä. Tie oli erittäin kapeaa ja liikennettä oli vähän. Mutta se vähäkin liikenne sai välillä lyhyen tukkani nousemaan pystyyn, kun mm. yksi maasturi alamäkeen tullessaan ajautui mutkassa kovalla vauhdilla minun puolleleni tietä. En olisi kerennyt mitään tekemään, mutta viime hetkessä hän sai autonsa käännettyä omalle puolelleen. Ajoin hiljaa varoen jokaista pimeää mutkaa. Pari kertaa jouduin nousemaan autosta ulos, neuvomaan ja näyttämään paikan vastaantulijalle, että mahdumme molemmat kulkemaan.
Matkalla oli muutamia isoja patojärviä, mm. Presa del Parralillo, mutta ei lintuja tälläkään patojärvellä niinkuin yleensä jostain syystä näin on näillä patojärvillä.
Mirador del Molino tarjoaa hyvän näkymän ko. patojärvelle.
Artenarassa pysähdyimme kakkukahville ja Mirador De La Atalaya:ssa ihailimme hienoja maisemia. Vaimo ihastui kovasti paikan kauneuteen ja siisteyteen. Täällä kuvasin korppeja ja hiirihaukkaa.
JUNCALILLO DEL SUR
Lähdimme aamuhämärissä ajamaan lentokentän eteläpuolella sijaitsevaan Juncalillo del Sur:n. Paikka on GC-500 tien varrella ennen lentokenttää.
Täällä oli kaksi puoliksi kuivunutta allasta. Potentiaalisen näköinen paikka. Tutkimme lähemmin lentokentänpuoleista allasta. Siellä oli jopa pari piilokojua, mikä on hieno juttu. Näitä piilokojuja ei valokuvaajille liiemmälti Suomessakaan ole. Yleensä Suomessa on vain bongareille jyhkeitä lintutorneja, joissa valokuvaajat ovat vain tiellä ja häiritsevät lintuja ”tosi lintumiesten” mielestä, jotka tietävät kaiken kiikareidensa ja kaukoputkiensa kanssa.
Siivosin piilokojun kuntoon ja tälläydyin kolmeksi tunniksi lintuja kyttäämään. Vaimo tarkkaili kojun ulkopuolella samalla aurinkoa ottaen. Saalis oli heikko. Vain kanariankirvinen ja taas harmaalokkeja. Hieno paikka, mutta ei lintuja.
Vecindario
Vecindarion hienossa puistossa kävimme bongaamassa siellä nähdyn saharanturturikyyhkyn, joka oli meille reissun neljäs elis. Kuvasin kyseisen linnun melkein heti puiston portista tullessa. Kävelin puiston ympäri pikkukameran kanssa vaimon vartioidessa isompaa kalustoa. Huolestuin, kun näin niin paljon myös turkinkyyhkyjä. Olimme kuitenkin sitä mieltä, että ensiksi kuvattu on siellä nähty saharanturturikyyhky. Puisto oli tosi hieno ja hyvin hoidettu.
Kävimme pitsalla hienossa Pizzería Palawan:ssa. Tosin söimme taas pitsat autossa, koska ei uskalla kameroita autoon jättää. Söin itse sardiinipitsaa, joka oli lievästi ilmaisten tujun makuista.
Arucas
Ajoimme GC-1 moottoritietä saaren pohjoispäähän kohti Las Palmasta, missä jouduimme massiivisiin aamuruuhkiin. Kohteenamme oli n. 70 km päässä oleva Arucas, missä oli puistossa nähty idänuunilintu. Löysimme Hoya de Ariñez Park puiston mikä oli huoltotöiden takia suljettu. Puikahdimme kuitenkin teräsverkoon tehdystä raosta sisään puistoon.
Pienen hakemisen jälkeen taigauunilintu löytyi ja sain reissun viidennen eliksen kuvattua. Kuvailin sitä jonkun aikaa. Sitten oli ansaittujen eväiden aika, mitä vaimo oli unenpöpperöisenä klo 5 jälkeen loihtinut.
Puistossa oli lisäksi kalliokyyhkyjä, kanarianhemppoja, mustarastaita, kanariantiltaltteja, samettipääkerttuja, turkinkyyhkyjä ja pensasvarpusia.
Lähdimme paluumatkalle vuoren yli. Pohjoispuolella näimme useita tuulihaukkoja lekuttelemassa vuoren rinteessä. GC-21 tien varressa Las Mesasissa näimme hiirihaukan saalistamassa.
Poikkesimme taas Restaurante Grill La Cumbre:ssa ja söimme lounaaksi entrecotet molemmille. Ruoka maistuu raikkaassa vuoristoilmassa 1700 m korkeudessa jos mahdollista, niin vieläkin paremmalta. Annokset olivat hyviä, isoja ja liha oli mureaa.
GC-60 tiellä vuoristoa alas tullessa ajoin erään turistin perässä, joka säännöllisesti leikkasi pimeään sisäkurviin. Oli niin hirvittävää katsella, että piti tauko pitää, kun ei enää pystynyt katsomaan.
Ayagaures
Ajoimme vanhaan tuttuun paikkaan GC-503 tietä taas aamutuimaan. Pysähdyimme Presa de Ayagaures padolle miettimään jatkoreittiä.
Mustarastas lauloi kauniisti ja kaihoisasti kuin Suomessa konsanaan. Kanarianhempot saivat äänensä myös kuuluviin. Sitten rinteessä kuului outoa ääntä. Aavistimme sen kuuluvan meiltä puuttuvan punapyylle, joka on meille reissun kuudes elis. Ääni täsmäsi ja lähdimme rauhallisesti kohti ääntä. Sitten punapyy nousi läheiselle kivelle ääntelemään ja pian toinen perässä. Siitähän kuvausjuhlat alkoivat ja kamera lauloi yksitoikkoista säksätystään.
Välillä paikalla oli melkoinen ralli, kun mönkijäsafarit lappasivat ohitse. Myös maantiepyöräilijöitä oli paljon liikkeellä.
Ajoimme padolta eteläänpäin GC-503 tietä, joka meni hienosti vuoren harjannetta pitkin. 400 m korkeudella oli 3 tuulihaukkaa kisailemassa. klo 11.35 lämpötila oli peräti 28 C.
Kävimme koukkaamassa Arguineguín:ssa ja jatkoimme siitä taas pohjoiseen GC-505 tietä. Tie kävi koko ajan jyrkemmäksi ja kapeammaksi ja kuuma oli kuin leivinuunissa. Väliin mietin, että jos vielä huonommaksi ja jyrkemmäksi tie käy, niin on käännyttävä ympäri. No siitäkin selvittiin ja taas tultiin vuorenrinnettä alaspäin GC-605 tietä itäänpäin.
Maantiepyöräilijät tulivat välillä vastaan hurjaa vauhtia kuin moottoripyöräilijät, mutta ilman suojia. Ylöspäin mennessä useat pyöräilijät olivat niin väsyneitä, että hortoilivat laidasta laitaan. Eräskin nainen kuvasi erittäin jyrkässä ylämäessä toisella kädellä selfietä ja pyörä seilasi laidasta laitaan. Pääsin ohi töräytettyäni äänimerkkiä. Peilistä näin, että sama meininki jatkui. Samaan aikaan tuli kamikazepyöräilijä varmaan kahdeksaakymppiä vastaan. Jäinkin miettimään, että kuinkahan tässä kahden pyöräilijän kohtaamisessa kävi.
Nälkä alkoi jo huikomaan ja löysimme hienon Restaurante Smokehousen La Frontera:n Moganista GC-605 ja GC-200 risteyksestä. Ravintolan pihalla oli kaksi isoa savustusuunia. Söin ison nyhtöpossupurilaisen, joka oli niin iso ja hyvä, että heset ja mäkit eivät näe untakaan tommosista.
Chira
Ajoimme GC-604 tietä etelään päin. Poikkesimme kurkkaamaan kauniin patojärven, Embalse de Chira, antia. Tällä kertaa patojärvellä oli sentään jotain, kun 3 ruostesorsaa uiskenteli veessä.
Ajatuksenamme oli jatkaa matkaa etelään edelleen GC-604 pitkin. Edellämme meni auto, joka tulikin peruuttamalla vastaan. Kuski, joka oli aiemmin asunut täällä, vinkkasi että ei kannata jatkaa ko. tietä, koska tie oli soralla ja erittäin huonossa kunnossa. Tällä kertaa jopa minäkin uskoin suosilla ja käännyimme ympäri.
Pasito Blanco
Rankkojen vuoristoreissujen jälkeen piti useimmiten viettää rennompi päivä, joko hotellin terassilla tai joku pikkureissu ilman isoja lintuputkia ja kameroita.
Ajelimme GC-500 tietä itäänpäin. Poikkesimme Pasito Blanco:n, joka oli puomeilla suljettu yksityisalue. Kävellen paikkaan kumminkin pääsi tutustumaan. Paikka on iso venesatama satamapalveluineen. Täysin eri tyyppinen paikka kuin Puerto Mogan. Ilmeisesti vain yksi ravintola ja kauppa sataman tuntumassa. Veneet olivat sitä luokkaa, että oksat pois.
Jatkoimme matkaa GC-500 tietä kohti itää. Tien varressa oli useita luonnon uimarantoja. Ei mitään hiekkarantoja, mutta hyviä piknik paikkoja kuitenkin.
Saavuimme Arguineguín:n ja ajoimme paikan ympäri. Ei mikään kutsuvan oloinen paikka. Ahdas ja tunkkaisen oloinen. Paikallisia nuoria aikuisia oli isoja porukoita maleksimassa keskellä arkipäivää, joten ilmeisesti työttömyyttäkin on.
Puerto de Mogán
Teimme myös ns välipäiväreissun Puerto de Mogán satamaan. Kiersimme paikan ympäri. Paikka oli pullollaan turisteja. Kaikki kahvilat ja ruokapaikat olivat täynnä punottavia turisteja. Kahvit jäi juomatta ja ostimme sivummalta magnum classic jäätelöt.
Parin viikon reissulla kuvasin ja havaitsimme 44 lintulajia, joista 40 kuvattuna. 6 kuvattua oli meille uusia lajeja. Näillä kilometreillä ( lajimäärä meillä kuvattuna ) yllättävän hyvä uusien lajien saldo. Kiitos mukavalle reissukaverille. Gran Canaria oli tarpeisiimme hyvä lomapaikka. Hienoa ja rauhallista luontoa löytyy jokaisesta näista kanariansaarista, kunhan ei jämähdä pelkästään rantapaikkoihin ja turistirysiin.
Hienoja ja värikkäitä lintukuvia ja eliksiä. Kiitos hyvistä lomakohde ja ruokapaikka vinkeistä kohteessa. Ja pistimpä myös muistiin tuon, että futiskenttä sijaitsi lähellä majoitusta 😉
Mielenkiintoinen ja yksityiskohtainen matkakuvaus! Upeita lintu- ja maisemakuvia. Hienoa, että löysitte ja kuvasit niin paljon uusia lintulajeja. Paljon tärkeää informaatiota mahdollista lomamatkaa varten!
Vautsi vau!
Kyllä teillä on ollut mahtava reissu. Paljon hienoja paikkoja löysitte. Kyllä nuo auringonlaskut ja -nousut ovat ihan omaa luokkaansa vuoristomaisemissa. Hienosti 6 uutta lajiakin löytyi. Mahtavaa.
Hieno oli kanarianpeippo kuva, vaikka vastavaloon joutunut ottamaan. Todella hieno kuva siitä huolimatta ja tarkka kuin mikä.
Kiitos vaivannäöstä hienon tarinan ja kuvien eteen! Todella tarkkoja ja hienoja värejä oli lintukuvissa. Maisemakuvat hellivät myös silmää. Valkoinen kukka on tekoälyn mukaan Datura Innoxia.
Hienoa että tuot esiin noiden saarten luontoarvoja ja esittelet mitä saarten syvältä sisältä löytyy. Valtavan paljon olette löytäneetkin.
Suosittelen näitä blogeja Kanarian saarille matkustaville.
Mieli lepää leppoisassa reissukuvauksessa ja sisäinen luonnon ystävä nauttii monipuolisista luontokuvista. Upeita kuvia kerta kaikkiaan!